Rots en Water weerbaarheidstraining speciaal voor kinderen

Rots & Water is een psycho-fysieke training (combinatie van body & mind) voor jongens en meisjes in basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Rots & Water is een evidence based Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Het programma kan worden beschouwd als een weerbaarheidsprogramma en anti-pestprogramma, maar dan één dat zich onderscheidt van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden.

Anti-pest methode
Pestgedrag wordt voorkomen en in de kiem meteen aangepakt:
Al spelenderwijs leren kinderen, vanaf de jongsten (4 jaar) tot de oudsten (11-12 jaar) van de basisschool met elkaar samen te spelen en samen te werken. Juist door de ontwikkeling van positieve, sociale competenties wordt een belangrijke basis gelegd en voor een positief leer- en speel klimaat hetgeen een zeer belangrijke, preventieve werking heeft op het ontstaan van pestgedrag.

Voor wie?
Wij gaan van start voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar.
10 lessen van 60 minuten voor € 150,-. De trainingen worden gegeven door Johan Koeleman, voormalig judoleraar en sinds november 2017 Rots & Water coach. Bij voldoende aanmeldingen starten we op de woensdagmiddag tussen 15.00 – 18.00 uur. Uiteraard worden er groepen gemaakt van kinderen met dezelfde leeftijd. Jongens en meiden door elkaar met een maximum van 14 kinderen. 

Heb je interesse? Meld je dan aan door te mailen naar johan@sportcentrumdemeern.nl

Ben je benieuwd naar hoe zo’n training precies gaat? Bekijk onderstaande video:

  • reclame 1

    Download de SDM App!

    Maak trainingsschema's met maar liefst +2000 oefeningen, houd je voeding bij, reserveer je plekje in onze groepslessen en blijf op de hoogte van alle informatie! Wij helpen je met het aanmaken van je account.

    Download in de App Store