Groepstrainingen

Groepstrainingen

Wij bieden een divers aanbod groepstrainingen binnen onze club. Dit maakt dat er voor iedereen een passende les te volgen is.

Tijdens een groepsles train je in groepsverband en wordt je extra gemotiveerd om vol te houden en door te zetten! De groepstrainingen zijn te volgen voor jong en oud. Het maakt niet uit of je meedoet als beginner of als gevorderde, onze lessen zijn gemaakt voor ieder (fitness)niveau.

Onze instructeurs zijn deskundig en gecertificeerd voor de lessen die zij geven. Zij zullen je tijdens de les mogelijk corrigeren op techniek om blessures te voorkomen, maar ook uitdagen om het uiterste uit jezelf te halen! Wil je graag sterker en strakker worden? Doe dan eens mee met de Power of de Shape. Of ben je juist op zoek naar rust en flexibiliteit? Volg dan een Yoga of Pilates workout. Bekijk hieronder welke workout het beste bij jou past.

Aanbod groepstrainingen bij SDM

Core
Tijdens de core training worden in 15 minuten oefeningen gedaan waarbij zowel de rechte als schuine buikspieren en rug worden uitgedaagd. Door deze spieren te verstevigen wordt je niet alleen sterker, maar verbeter je ook sportprestaties en voorkom je blessures en (rug)klachten. De perfecte afsluiter voor jouw training.

Circuit
Tijdens deze workout van 45 minuten ligt de nadruk op het werken aan een kracht en conditie en word je elke les sterker en fitter. Omdat vaak wordt gewerkt in circuitvorm met verschillende varianten en materialen per oefening, wordt gezorgd voor afwisseling en wordt de les geschikt gemaakt voor ieder niveau. Onze instructeurs zullen je elke les weer motiveren om je individuele doelstellingen te behalen en je grenzen te verleggen. 

Power
Tijdens deze les train je in 45 minuten alle spieren met behulp van een barbell en gewichten. Met heerlijke muziek en de mogelijkheid om zelf jouw gewicht te kiezen behaal je snel de resultaten die jij voor ogen hebt. Ben je op zoek naar een full body workout waar je strakker en sterker van wordt, of wil je jouw spieruithoudingsvermogen verbeteren? Dan is Power een ideale manier om krachtoefeningen te doen waarbij je gemotiveerd wordt tot het uiterste te gaan!

Shape & Cardio
Door de combinatie van kracht en cardio verbrand je veel calorieën en werk je tijdens deze workout aan het strakker maken van je lichaam en verbeteren van je uithoudingsvermogen. Tijdens de spierversterkende oefeningen komen er verschillende materialen aan bod en krijgen de buik, billen en benen extra aandacht. Daarna verhogen we de hartslag en ga je flink zweten om je conditie op de proef te stellen.

Shape & Core
Een combinatie van spierverstevigende oefeningen en cardio, waarbij de nadruk ligt op core training. Tijdens deze les wordt er gebruikt gemaakt van een of twee buizen met grit, waardoor je met een licht gewicht werkt. Jouw lichaam moet harder werken om balans te behouden, waardoor jij meer calorieën verbrandt en veel spieren traint. De workout bestaat uit eenvoudige bewegingen zodat je met ieder fitnessniveau mee kunt doen.

Shape & Fight
Deze workout is gebaseerd op vechtsporten met bewegingen uit disciplines als karate, kickboksen, taekwondo en muay thai. Door middel van explosieve oefeningen en uptempo beats worden je conditie en kracht uitgedaagd. Ben jij op zoek naar een workout om je explosiviteit, coördinatie en uithoudingsvermogen te verbeteren? Dan zorgt de fight dat jij snel fitter, behendiger en strakker wordt.

Spinning
Spinning is misschien wel het meest bekende indoor cycling programma ter wereld waarbij je fietst op het ritme van krachtige muziek. Ga het parcours op met de inspirerende en uiteraard gecertificeerde instructeur, die het peloton leidt door heuvels, vlakke landschappen, bergtoppen, tijdritten en interval training, maar wel op het niveau die jij prettig vindt.

Pilates
In deze les voer je oefeningen uit die de rompspieren (rug, buik en billen) versterken. Het is een uitgebalanceerde training die voor iedereen toegankelijk is. Een verbeterde lichaamshouding, meer flexibiliteit en sterkere spieren zijn het resultaat als je regelmatig meedoet met een pilates workout.. Deze les is ook erg geschikt om aan een sterker core te werken ter preventie van blessures. 

Yoga
Een rustige maar toch dynamische workout van 45 minuten. De afwisseling van verschillende bewegingen en houdingen zorgt ervoor dat je leniger wordt en meer concentratie en balans gaat ervaren. Tijdens de lessen zal er ook extra aandacht zijn voor de ademhaling. Yoga zorgt voor een unieke connectie tussen lichaam en geest en is voor ieder niveau toegankelijk.

Zumba
Een dance workout waarbij meerdere Latijns-Amerikaanse dansen aan bod komen. Denk hierbij aan salsa, merengue, kizomba en samba. Zumba staat voor plezier maken en op die vrolijke, exotische muziek waan je je bijna in een tropisch paradijs.