Welke training past het best bij mij?

Oké, januari ligt alweer achter ons. De eerste 5 weken van het nieuwe jaar zitten erop. Goede voornemens lijken wellicht alweer verleden tijd, maar een draai in het sporten heb je nog niet echt gevonden.

Het leek zo simpel… December was nu toch echt voorbij. Geen excuus meer om niet te trainen. De eerste week van januari, vol goede moed raap je je sport outfit bij elkaar en maak je de overtocht richting de sportschool. Eenmaal daar aangekomen duik je zo in je oude vertrouwde routine. Beetje cardio, hier en daar een toestel of een los gewicht. Oh ja niet vergeten wat extra buikspieroefeningen want oh oh we hebben misschien iets teveel van december genoten.

Maar nu, 5 weken later zitten we er weer. Weer hetzelfde rondje, dezelfde mensen, niet echt een uitdaging en om nou te zeggen dat er iets verandert, niet echt.

Tijd voor serieuze acties. Want wat moet je nou eigenlijk echt doen om jouw doel te halen en welke van alle verhalen moet je geloven? De een zegt van krachttraining word je breed, de ander zegt als je maar zonder koolhydraten eet val je wel af, en cardio is alleen effectief als je tenminste 20 minuten op een toestel blijft staan. Kortom, veel goed bedoelde adviezen maar welke past nou eigenlijk het beste bij jou? Of zijn het allen slechts goed bedoelde tips maar niet goed onderbouwde adviezen?

Om orde op zaken te stellen moet je jezelf de vraag stellen: wat is eigenlijk mijn doel? En als je je doel helder voor ogen hebt dan kijk in je agenda en plan een realistisch trainingspatroon. We willen allemaal liefst 4x per week sporten, maar als 2x haalbaar is ben je beter af met een programma voor 2x. En dan misschien wel minstens net zo belangrijk: wat vind je leuk om te doen? Natuurlijk kan het eens voorkomen dat je een oefening “moet” doen die je minder leuk vindt, maar een heel programma vol oefeningen waar je liever bij weg blijft zal je nooit het gewenste resultaat geven. Heb je deze punten helder op je netvlies dan zorg je dat je advies krijgt van iemand die ervoor geleerd heeft een gedegen advies te geven en die je kan voorzien van een passend programma.

Kortom, herken jij jezelf in het bovenstaande en denk je 2019 is het jaar voor serieuze acties voor wat betreft mijn sportresultaten, wacht niet langer, duik in je brein, ga op zoek naar je wensen, mogelijkheden en uitdagingen en plan je afspraak in met een van onze coaches!

Gratis dagpas aanvragen bij Sportcentrum de Meern

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.